Första hela dagen på öland!

Just nu ligger jag i min säng. Har precis kommit tillbaka till stugan, från att ha varit ute och ätit på en resturang precis vid havet, lagom när solnedgången var.. Innan vi åt så spelade mamma och jag minigolf, som också låg precis vid havet. Riktigt mysigt! Annars har vi inte gjort så mycket. Vi har mest åkt bil för vädret har inte varit på topp idag. Så vi passade på att kolla runt lite på ön. Så vi åkte längst ner på hela ön, ner till udden, där fyren Långe Jan ligger. 197 trapp steg gick vi, längst upp i fyren. Och där uppifrån såg vi två sälar som låg och sola på varsin sten :)

Nu är jag på öland!

jaha, nu sitter jag i stugan på öland och mamma och jag har precis varit ute och gått en liten kort sväng på stranden. Öland är verkeligen super mysigt. Jag har ju aldrig varit här förut. Och det känns verkeligen som att man inte är kvar i sverige längre.. Jag sa ju igår att jag inte skulle kunna blogga nånting nu när jag är på öland, men jag hade för tillfäligt ingenting att göra, så jag skulle testa om det gick att blogga från mammas telefon, och som ni märker så funkade det. Så det kanske blir några uppdateringar lite då och då. Men det märker vi. För nu har jag inte tid att skriva mer för nu ska mamma och jag gå ut och äta!

Nu bär det av till Öland!

Usch, vad det är rörigt här hemma just nu. Vi åker nämligen till Öland i morgon. Men det kanske jag inte har sagt nånting om? Men i alla fall. Så vi städar både i huset, i bilen och så packar vi. Lite rörigt sådär en söndags kväll om jag får säga det själv. Jag vet faktiskt inte när vi kommer iväg i morgon. För vi ligger lite efter i packningen och innan vi börjar åka ner mot Öland ska vi utåt landet och lämna Meja (hunden) till mormor. För hon ska bo där tills vi kommer hem. Tänk, det är "bara" en hund. Men ändå har man en klump i magen för att man inte ska träffa henne försen på fredag när vi kommer hem. Vi är alltså borta i fyra nätter. Och jag har inte tillgång till internet där nere så.. bloggen kommer inte att bli uppdaterad nu på kanske en veckas tid.


TJEJ KVÄLL IGÅR

Igår var det tjejkväll hemma hos Rebecca, för att både hon och Sanna har fyllt år. En riktigt toppen kväll blev det, och om det var nån som fick konstiga sms av mig var det för vi körde sms leken. Då man får säga ett nummer, och bläddra ner till den kontakten och skicka ett sms med en text alla har kommit på innan. Och självklart körde vi "jag har aldrig.." en riktig klassiker på fester sådär.. Ungefär vid klockan tre inatt kom jag och Sanna hem till henne. Men då kom vi på att Sanna inte hade nån nyckel. Så vi stod där ute en stund och tänkte på vad vi skulle göra. Vi kollade alla fönster om något var öppet, men inte det. Så det var bara att knacka på fönstret där hennes mamma sov. När vi väl hade lagt oss, efter en hel del prat så somnade vi nog runt fyra. Och idag vaknade jag upp illa mående och med en ordentlig huvudvärk, bra Madde!

Bilder på mig och Becca
En bild Sanna har gjort, på mig och Becca.
Som hon har uppsatt på vägen. Hon är ju bara för
 söt, tyckte att ni skulle få se den! Dock är bilderna
på både mig och Becca över ett år gammla.




Snabbt och enkelt!

Just nu sitter jag hemma hos August. Vi ska snart upp till kiosken och äta tror jag?! För han gick precis ner och duchade. Så då tänkte jag att jag kunde passa på att uppdatera lite snabbt och enkelt.

Igår hade jag namnsdag, så mamma och jag åkte till mormor och grillade och åt marängtårta. Och jag följde även med Oscar och Johan till resta för att kolla på en ny A-traktor åt Oscar. En okapad hel vit 740. Den var faktiskt riktigt najs. Och sen var jag i Åsby hela kvällen tills mamma kom och hämtade mig. Ungefär vid halv ett var jag hemma.

Men nu hör jag att August har duchat klart. Så nu måste jag gå. Hadet bra!


Vad kommer hända här näst?

Förut när jag låg och kollade på tv, eller kollade och kollade jag halv sov. Så vaknar jag till av värsta hej brakan smällen. Både mamma och jag sa i kör - vad var det där?. Vi sprang ut i trädgården och kollade om det var nått träd som hade ramlat. Och det var det. Dock inte hos oss. Utan hos våran granne. Och dom hade tur. För det var inte alls långt ifrån att trädet skulle kunna ha ramlat på deras hus. Det skillde bara nån meter eller två..

Undra vad som händer här näst? Igår hade vi värsta skumma människan här och idag det där, vad kommer egentligen här näst?


Inbrotts försök?

Blev inte att vara hemma igår, utan det blev att dra till mässan. Kom hem nångång runt kvart över ett inatt.  Och idag vaknade jag vid tolv..

Jag gick ner till mamma som satt och kollade på speedway, så vi satt och kollade på det. Och sen efter en stund så stänger mamma av ljudet på tv, och då hör vi att det går nån på våran uppfart, eftersom den gick på gruset. Så jag for upp och sa - det kommer nån?!. Jag gick fram till hall fönstret för att kolla när personen gick förbi fönstret. Men det kom aldrig nån och gick förbi? Så då gick jag tillbaka till vardagsrummet och ut på verandan. Och då såg jag att det gick nån ner från våran grusgång. Så jag ropade på mamma och hon kom för och kolla vem det var. Han fortsatte och gick i full fart iväg på våran gata. Förbi alla hus. Mamma sa att kanske var nån som skulle släja nånting. Men han såg verkeligen ut som största lotisen. Och varför skulle han då bara vända sådär, och bara gå iväg och inte knacka på våra grannars hus? Lagom då kom en bil i full fart och saktar in och stannar nedanför vårat hus. Men när han ser att vi stod på verandan, så åkte han iväg jätte fort...

- Antagligen skulle han göra nått skumt. Men sen vände han när han hörde tvn och såg att veranda dörren var öppen. Och sen att den där bilen stod precis runt svängen på gatan. Så att dom skulle kunna se när han gick ner och var "klar". Aja, rädd blev jag i alla fall. För lite skumt var det ju, det måste ni ju hålla med om ...


Det blev ingen grillning ikväll

Just nu ligger jag i min säng. Har jätte ont i huvudet. Och det var tänkt att jag skulle dra ut en stund i ad, men jag vet inte om jag orkar. Men jag tror faktiskt att jag har "åsk huvudvärk", för det är sån här tät luft, som man bara känner sig instängd i.

Som sagt så var det ju tänkt att Ida och hennes familj skulle ha kommit hit och grillat ikväll med mig och mamma. Men det blev inte så, dom skulle komma hit en annan dag istället. Vilket jag hoppas blir snart.


Nu blev det visst ett såntdär kort inlägg igen, vilket jag inte hade tänkt nu. Men mamma ropade nu och sa att maten var klar.


Mycket runt omkring

Nu ska jag snart ta moppen upp på stan, ska träffa August en snabbis. Och sen ikvä  ll kanske Ida och hen  nes familj kommer hit och grillar. Hoppas. Annars vet jag faktiskt inte vad som händer i kväll. Förlåt för mina korta uppdateringar, men det händer ganska mycket runt omkring nu, så jag varken orkar eller hinner. Men det är bättre att uppdatera kort än ingenting alls :)



01:37

Nu är klockan 01:37 och Oscar, Johan och Isabell har precis åkt hem. Och nu ska jag sova. Godnatt & sovgott.


Michael Jackson - Kungen på moonwalk


Finns inte så mycket att säga, mer än att han var kung på moonwalk...


.. och på att dansa i huvudtaget! Me like!


Godnatt på er

Nu har jag precis kommit hem. Har varit ute en sväng. Men jag ska nog snart gå och lägga mig. Är verkeligen jätte trött. Skriver nog mer i morgon. Sov gott!




Det står ju olika varje dag

Sitter nu och kollar runt lite på lite olika sidor. Och det står nästan bara om Michael Jackson, överallt. Att dom nu tror att han blev mördad av sina egna läkare, kan det vara möjligt? Vet faktiskt inte vad jag ska tro, eftersom det står olika saker varje dag om orsaken till MJ's död. Men några som blir glada för allt som sägs, är ju såklart alla tidningar..

Nog slut prata om MJ. Imorgon kommer jag nog inte kunna blogga nånting och antagligen inte på tisdag häller. Beror på när jag kommer hem. Idag blev det Marieberg med min älskade kusin Ida. Blev en tröja och silkesdroppar (stavning?). Skönt att få träffa henne igen. Har inte träffat henne sen hon åkte till Göteborg och jobbade på Åsa kollot. Så gissa om vi hade mycket att prata om!



Jag vill inte känna pressen

Har blivit dålig med uppdateringen nu på sista tiden. Men jag har försökt stoppa mig själv lite. Jag har verkeligen känt pressen ibland - att jag måste blogga. Men jag vill inte skriva pga någon press, utan pga att jag vill det själv. Och inte att jag måste för jag tappar 2-3 läsare varje dag jag inte uppdaterar mycket. Jag vet det är jätte synd att tappa läsare. Men jag är glad, att ni som läser min blogg står ut med att jag uppdaterar olika mycket..

Men jag ska ladda upp bilder från Kolamården inom dom närmsta dagarna :)


Kolmården

Igår åkte jag, August och hans familj/släkt till Kolmården. Var där från klockan tio till sju nångång. Och såklart så var kameran med. Blev nog några bra bilder iallafall. Får se hur det ser ut när jag laddar över dom till datorn. Har inte orkat gjort det än. För jag kom hem vid tio nångång igår kväll, när Augusts mamma skjusade hem mig. Eller aa, man kanske ska säga August, för han övningskörde in. Det var en riktigt bra dag, men fyfan vad jag hade ont i fötterna och bena när jag skulle gå och lägga mig igår...

Blev nästan ett eller flera kort på varje djur jag såg. Speciellt på tigrarna, sälarna, elefanterna och lite bilder från delfin-showen. Dock tyckte jag inte att den var lika bra, som dom andra åren när jag har varit på delfin-showen. För iår var det en "pirat" som nästan prata hela tiden. Och sen visade dom en film när Markoolio hade varit och försökt att bli delfin skötare, och den var faktiskt ganska lång. Visst, barnen tyckte säkert det var jätte kul att se..

Nån som varit där och kollat på delfin-showen?


Står det såhär för alla?





Det är den bästa sommar traditionen som finns

Just nu sitter jag i min säng. Ligger ner bäddad under mitt täcke. Har gjort det i en och en halv timme. Och jag har inte suttit vid datorn då hela tiden. Utan jag har bara legat. Vet inte varför. Kände bara att jag behövde det.

Igår var det byakampen. En tradition som är varje år i Åsby. Där olika byar tävlar mot varandra, i olika grenar. Alltid lika kul, varje år. Det är den bästa sommar traditionen som finns, för det är super mysigt.




Kusin Ida på sin student

Kom just på att jag inte har laddat upp en ända liten bild på min kusin när hon tog studenten i år. Så laddar upp en bild på henne nu. VÄRLDENS SÖTASTE STUDENT!


Chihuahuan från Beverly Hills!

Jag lovade mamma att jag skulle vara hemma ikväll, så vi åkte iväg och hyrde en film. En film som mamma har tjatat om att hon vill se varje gång vi har hyrt film. Så vi hyrde den ikväll. Och nu har mamma och jag precis kollat klart på den, Chihuahuan från Beverly Hills. Den var faktiskt bättre än vad jag har väntat mig. Kanske en film för lite yngre. Även om den var bra. Många skådespelare som man kände igen. Te.x mamman i Freaky Friday, och Dogge Dogelito spelar även en röst för en liten Chihuahua. Om man gillar hundar. Vilket både jag och mamma älskar, så tror jag att den här filmen kan ses av alla åldrar. Och speciellt om man gillar lite overklighetsbaserade filmer.





"The Voice" säger att sommarplågan är Svennebanan!

Jag satt och sökte runt lite och kom in på the voice.se. Där nån hade skrivit ett inlägg om att årets sommarplåga är Svennebanan. Egentligen är det helt sjukt. Att det alltid är dom dåligaste låtarna som nästan alltid blir sommarplåga. Som förra året när "Bag in da box" var sommarplågan. Då fick man hörra nästan överallt -"åhh Bag in da box är så himla dåligt". Men trots det så lyssnade folk på den ändå. Även jag. Fast att jag tyckte den vas as dålig. Och för att en låt ska kunna bli en sommarplåga så måste ju väldigt mycket människor lyssna på den för att kunna bli det. Jag fattar inte.
Nån som håller med mig?


Sommarplågan- Svennebanan?

Den låten jag tror kommer bli sommarplågan 2009 är Svennebanan. Om Bag in da box blev det förra året, då kan Svennebanan bli sommarplågan det här året.


Promoe - Svennebanan


Vilken låt är årets sommarplåga?

Har varit hos August hela dagen. Vi har badat och solat. Vi tog tre bussen in till mig och nu har Gustav och Stina varit här och badat. Så det är andledningen till att jag inte kunnat uppdatera så mycket idag.





Blev ingen beställning från H&M igår!

Just nu sitter jag hemma hos August, helt själv, medans båda hans föräldrar jobbar och August själv. Stackare, i den här värmen, puhhh! Fast jag får snart sällskap av Sanna. Hon skulle få skjus hit av Calle när klockan var halv och nu är hon tio i, haha. Jaja, dom kommer nog snart får jag hoppas. Jag kanske sover kvar en natt till hos August. Det beror på när mamma kommer hem från Göta Kanal. Och kommer hon hem senare än 8-9 då stannar jag nog kvar här. Känns ganska meningslöst att ta en buss hem då, när mamma ändå jobbar i morgon...

- Förresten jag skulle ju betälla kläder från H&M igår. Men eftersom jag alltid har min otur med mig, så var det ju klart att dom skulle uppdatera sidan lagom när jag skulle beställa. Så det blev ingen beställning igår. Visserligen hittade jag inte så mycket, men hittade iallafall två toppar. Som jag får beställa när jag kommer hem!


RSS 2.0