Dom flesta komentarerna lät..

Kul att det var några som komenterade efter att dom hade läst om kattmördaren. Fick även en del muntliga kommentarer om det i skolan, eftersom några där läser min blogg. Dom flest komentarena lät oftast -"Men gud, vilken jävla idiot!" eller "Jag fattar inte hur man kan göra något sådant". Ungefär som era komentarer här på bloggen..

Nu ska jag göra mig i ordning snart och åka till Norrby gården och träna med Speed, första gången den här terminen. Egentligen börjar träningen klockan fyra, alltså om mindre än tio minuter. Men jag hinner inte in till dess. Då jag slutar klockan kvart över tre i skolan. Så jag får vänta tills mamma kommer hem, och hon slutar klockan fyra, och då ska hon skjusa mig dit. Alltså träningen håller på i två timmar, alltså till klockan sex. Så en timme hinner jag vara med i alla fall. Fast som tur är så är det ju inte ända gången vi tränar med Speed. Utan även en till dag i veckan, fast på dansskolan. Fast den dagen och den tiden har vi inte fått än..

 

 


Kattmördaren

Åh vad dåligt jag mår just nu. Satt just och läste inlägget som "kattmördaren" har skrivit. Asså gud vad det gör ont att läsa. Jag kan bara inte förstå att man kan göra något sådant? Och att sedan sitta och "blogga" om det? Jag förstår bara inte, helt otänktbart.

Första gången jag läste inlägget från "kattmördaren" mådde jag så dåligt efter ett tag så jag kunde inte fortsätta läsa det. Men ändå ville jag veta hur det gick för katten, om han fortsatte att plåga den, eller om han kom på hur dum i huvudet han var?

Jag har läst inlägget en gång. Och det räckte. För jag tänker på det lite då och då, och får upp bilder från när han håller på och plågar den stackars katten. Usch jag blir så förbannad, jag inte förstå, jag kan bara inte förstå...


Här har ni inlägget som kattmördaren har skrivit ;

Shit, detta kommer inte att låta direkt bra. Mina mordiska fantasier börjar bli verklighet. Jag har börjat döda större djur för njutningens och maktkänslans skull. Det började med fantasier om att sexualmörda det motsatta könet. Nu har jag tagit ytterligare ett steg och börjat döda katter. Jag vet hur de flesta seriemördare fungerar: de börjar med att döda större djur som katter eller hundar för kickens skull, innan de går över till människor. Hehe, ja, det råder absolut inget tvivel om att jag är en mycket störd ung man.

För ett par dagar sedan dränkte jag en katt, mitt i natten, och dumpade kroppen mitt på det lokala torget för att få starka reaktioner. Därefter cyklade jag hem och hämtade min kamera med syftet att ta kort på kroppen för att bevara minnet. Några veckor innan det högg jag en kniv i ryggen på en katt. Den for iväg som en raket med kniven uppstickande ur ryggraden. Om den överlevde eller inte vet jag inte.

Jag hade precis varit hos en kompis och var på väg hem. Jag hade druckit en hel del, men visste fortfarande exakt vad jag gjorde och vilka konsekvenser mina handlingar kunde få. En känsla av maktlöshet sköljdes över mig. Jag ville göra något som försedde mig med en känsla av makt och kontroll. Jag ville styra över liv och död.

Klockan var runt två på natten, och inte en själ syntes i närheten. Jag cyklade runt i området, på jakt efter något att döda. Efter att ha cyklat ett tag stötte jag på en katt. Jag steg av cykeln. Katten var utan tvekan en tamkatt. Jag tror det var en ung honkatt. Jag hade med mig en plastpåse i vilken jag hade mina DVD-filmer i (som vi kollade på hos min kompis). Jag tog ur DVD-filmerna ur plastpåsen och fäste dem bak på cykeln. Jag smög fram till katten och klappade den, med syftet att vinna kattens förtroende. Den verkade väldigt tam. Det var synd för den. Om katten hade varit lite mer skygg så hade den antagligen inte fått sina lungor totalt fyllda med vatten. Det låter monstruöst, jag vet. Men jag måste få ur mig det.

Hursomhelst, jag lade ner påsen på marken mitt framför katten. Hon stack in huvudet och överkroppen i plastpåsen och luktade nyfiket. Då passade jag på att lyfta upp påsen så att den lilla katten trillade framlänges ner i plastpåsen. Bakbenen stack upp ur påsen, och hon började sprattla rejält, så jag tryckte med våld in den bakre delen av henne i plastpåsen och slöt öppningen med mina händer. Därefter ledde jag min cykel mot ån som låg alldeles i närheten, med påsen i ena handen. Plastpåsen var väldigt tajt sluten om katten, och jag kunde känna hur hon sprattlade och vred på sig inuti påsen. I sitt desperata försök att ta sig ur påsen började hon klösa små hål i plasten. Men det hjälpte inte. Tillslut lyckades hon pressa upp huvudet genom öppningen till plastpåsen för att få luft. Då tryckte jag in hennes huvud i påsen igen och slöt min hand ännu hårdare kring öppningen. Jag fortsatte att gå mot ån.

Jag kände en rejäl maktkick, trots att det bara rörde sig om en tamkatt. Men tanken på att jag kunde kontrollera liv och död hos en större levande varelse än en insekt eller groda var nog för att ge mig den där starka känslan av makt och kontroll. Nu kunde jag kompensera för makten och kontrollen som jag blivit berövad i mina tidigare upplevelser.

När jag hade kommit fram till ån så parkerade jag min cykel precis vid änden av bron, med den lilla katten fortfarande sprattlande i påsen. Precis under bron fanns en liten lerstrand som sluttade ner i vattnet. Jag klev över räcket till bron och gick ner till vattnet. Jag hade med avsikt valt precis den här platsen vid ån eftersom området lystes upp av en stark båtlampa. Annars skulle det bli en aning svårare att se i mörkret. Och jag ville se livet slockna i kattens ögon när jag pressade ner henne i det grunda vattnet.

Jag sänkte ner påsen i det kalla vattnet, och jag kunde genast känna hur hon började sprattla, sparka och klösa för allt vad hon kunde när hon kände hur det kalla vattet började läcka in genom de små hålen som hon klöst i påsen. Hon skulle inte ha klöst de där hålen. När jag sänkte ner hela påsen under ytan, så att vattnet började strömma in genom öppningen, så drabbades katten av panik. Hon sprattlade, jämrade sig och jamade allt vad hon kunde. Föreställ er själva hur det skulle kännas att bli instängd i en hiss som sakta fylls med vatten. Ingen behaglig upplevelse direkt.

Hursomhelst, katten klöste, bet och sprattlade så våldsamt att hon lyckades bita ett stort hål i påsen. Hon lyckades kravla sig ur påsen med överkroppen och sticka upp huvudet ovanför vattenytan. Då tog jag ett kraftigt grepp runt hennes mjuka mage och pressade ner henne till bottnen igen. Jag kunde se hur hon gapade med munnen, och sträckte ut tungan i hoppet om att få syre. Men katter vet antagligen inte att man kan få problem att andas under vatten om man inte har gälar, och hennes lungor fylldes istället med iskallt vatten. Jag höll henne under vattnet i ungefär ett par minuter tills hon slutade sprattla. Och jag kunde se hur livet sakta slocknade i hennes ögon.

Jag släppte taget om katten och reste mig upp. Mina skor var dyngsura och nedre delen av mina jeans våta. Men jag var inte hälften så dyngsur som den stackars katten som låg och flöt på vattenytan, med tomma ögon och plastpåsen fäst runt midjan på henne. Benen stack ut ur ena änden av påsen, och överkroppen ur den andra. Det såg ut som om hon bar en tröja av plast. Jag stod där en stund och betraktade vad jag hade gjort. Jag kände en stor lättnad, som om en tung sten fallit från mitt bröst.

Jag greppade tag om påsens handtag och lyfte upp den dyngsura katten. Sedan gick jag till torget, som bara låg några meter ifrån bron. Det var fortfarande mörkt. Jag placerade kattens kropp i mitten av torget, vid en lyckstolpe. Jag ville att mitt "verk" skulle bli väl synligt för personen som hittar kattens kropp när det ljusnar. Jag ville "bevara" upplevelsen, så jag cyklade hem för att hämta min digitalkamera. Sedan cyklade jag tillbaka till torget där kroppen låg och tog flera foton på kroppen från olika vinklar. Tanken slog mig att ta med en kökskniv hemifrån och skära av huvudet på katten, för att reaktionen hos den som hittar kroppen skulle bli starkare. Men jag ångrade mig, det skulle bli alldeles för stökigt och kladdigt.

Efter att jag fotograferat kroppen cyklade jag hem igen. Nu var jag klar. Hoppas att den lokala tidningen nämner något om detta. Det ger mig ytterligare känslor av makt och kontroll att veta att mina gärningar uppmärksammas av kommunen. Detta var första gången jag dödat något större än ett småkryp, vilket alla har gjort någongång i livet. Hoppas att begäret att döda inte eskalerar ytterligare, och går vidare till nästa steg. Hade det varit en vacker tjej som jag hade dränkt hade jag antagligen kommit, och då hade mordet varit sexuellt motiverat. Men detta var helt och hållet maktmotiverat, då jag inte tänder på katter. Haha.

Jag vet att jag är en kallblodig jävel. Vissa av er kommer antagligen att kalla mig för "fegis" eller "mes". Men faktum är att min gärning varken har med mod eller skryt att göra. Motivet till min gärning var endast ruset av att kontrollera liv och död. Jag vet att detta kommer att bemötas med förakt, hat, avsmak, avsky, fientliga förolämpningar och råd om att söka hjälp. Detta är jag beredd på. Men det bryr jag mig inte om. Vad jag bryr mig om är att berätta hur jävla skönt det kändes att kontrollera liv och död. Och förutom att jag har samlat på mig erfarenhet om hur det känns att kontrollera liv och död hos en annan varelse, så har jag också lärt mig det faktum att katter faktiskt inte har nio liv.


Om det var nån av er som orkade läsa det. Så skriv gärna en kommentar efteråt om hur ni tänkte när det läste detta. Tryck här för att komma till sidan där jag hittade allt.


Nu blir det Grythem

Nu är jag hemma igen. Har varit det i snart en och en halv timme. Åkte samma buss in till stan som Isabell. Skönt att ha sällskap på bussen och få träffa henne eftersom jag har saknat henne massor.

Nu ska jag upp och göra mig i ordning. Ska på andra sidan Hjälmaren nu till Grythem. Ska fira Gustav som blir 17 år. Egentligen i morgon, men vi skulle fira honom idag. Nä nu måste jag skynda mig. Hadet bra puss.


Godnatt inlägg

Skriver ett snabbt kvälls inlägg.

August och jag kom precis hem till honom. Efter allihopa var hemma hos honom så drog vi upp till kiosken och senare över till Oden, och efter att ha varit där ett tag så drog vi hem till Jesper och på Guitar hero kväll. Det var första gången jag körde Guitar hero med ett helt band. Riktigt kul var det specielt med trummor. Haha.

Nä nu ska jag hjälpa August och byta lakan i hans mammas och pappas säng. Vi ska sova där inne inatt eftersom hans mamma och pappa inte är hemma och kommer inte hem fören i morgon kväll. Sovgott allihopa.


Sämre och sämre för varje år

Sitter ute på August veranda just nu med lite människor. Vi ska snart kolla på fotbollen som börjar om tjugo minuter...

Alldeles nyss var jag, Becca och några killar vid skolan för att killarna skulle köra frispigolf (stavning?). Egentligen skulle dom köra två runder men det började spöregna så nu kommer snart alla hit för att kolla på fotbollen som sagt.

Innan vi var vid skolan så var vi borta på Segersjö dagarna. Som jag är vid varje år ända sen jag var liten. Oftast med Sanna. Men hon kunde ju inte i år. Så jag drog dit med samma gäng som jag var med förra året. Tyvärr blir det ju bara sämre och sämre för varje år. Men även fast det blir det så är det nästan ett måste att åka dit.

Nä nu gick alla in och satte sig i soffan, tog med allt godis gjorde dom också. Så nu måste jag gå in. Skriver säkert mer senare. Jag själv är ju inte så speciellt intreserad av fotboll.


Kall och frusen

Nu har jag precis kommit hem från att ha skjusat hem Jönsolle till en kompis här i Ad. Hon skulle sova där inatt.

Jag själv sitter och skakar i hela kroppen är verkeligen as kall. När vi åkte från Kumla regnade det inte eller nånting. Efter halva vägen kommer det typ en sportbil och kör upp brevid oss, som sedan börjar preja ut oss mot diket, och in i massa koner för dom höll på och vägarbetade där. Gud så rädd jag blev då. Trodde verkeligen att vi skulle köra omkull. Sen börjar dom att vifta med händera åt oss. Så jag saktade in och började blinka och svängde in vid ett hus bara för att dom skulle fortsätta åka iväg och tro att jag bodde där. Vilket dom gick på. Grymt skönt att bli av med dem! Men när vi äntligen hade blivit av med dem så började det hagla. Verkeligen hur mycket som helst..

När vi kom hem till mig släppte vi ut Meja (hunden). Och sen var det från början tänkt att vi skulle ut till mässan med Micke och Alexandra, men när vi väl ringde dom hade dom åkt hem för att kolla på film. Så vi tog moppen upp på stan och åkte runt. Och under tiden vi åkte runt på stan så blev vi jagade av ungefär tre bilar, så en gång fick vi åka in på Rusta parkeringen och stänga av lysena och gömma oss, haha fast den gången visade det sig att det var en jag kände. Haha. Ja ni, fråga in hur vi lyckas med allt?

Men jaja. Nu ska jag sova, kan inte sova ut i morgon, för jag ska upp ganska tidigt för att åka ut till August. Och sen på kvällen så kommer typ hela min klass ut dit efter Tunneldiscot. Är extremt taggad till att se dem fulla och glada. Godnatt.


Nu är vi i kumla!

Puh, Jönsolle och jag började åka från Adolfsberg lagom när det började regna. Så vi tog ett snabb stopp på Marieberg-Galleria som det nu mera heter, men jag kommer nog fortsätta säga Mariebergs köpcentrum. Haha nog om det. När vi kom ut till moppen vid Marieberg så regnade det ännu mer, men det var bara att sätta sig och åka mot Kumla. Vi överlevde det med, även fast vi blev riktigt blöta!

Nu sitter jag och kollar på Jönsolle när hon håller på och dansar till Tunisien musik, en dans hon lärde sig när hon var där. Haha och nu sa hon precis - Du sitter säkert och skriver om mig?. Haha klart jag gör, för det är bland det roligaste jag har sätt, haha sötnos hon är!


Ny design på bloggen!


den gamla designen!
den nya
och den nya!

VILKEN TYCKER NI? :D


Ikväll finns jag i kumla

Slutade klockan tio i två idag, vilket vi gör alla andra fredagar också. Super skönt! Men jag ska om 40 minuter tillbaka till skolan, ska hämta Jönsolle som slutar klockan fyra. Åh stackars henne! :(

Ikväll så ska jag åka till kumla, får se om det finns nånting att hitta på där ikväll. Annars blir det tillbaka till Adolsberg...

Nä nu ska jag börja på en ny design, åt mig själv. Ska åtminstonde börja på en mall. Kanske blir ett till inlägg senare, vem vet? Annars hörs vi en annan dag :)


Det är ju när man känner för det man ska blogga!

Haha ja iförgår tror jag det var, då jag skrev att jag hade tagit en bloggpaus, vilket jag har. Men jag är sånhär att skriver jag ett inlägg, så längtar jag nästan till nästa dag så jag kan blogga ännu mera. Och så håller det på i några dagar, oh sen PANG BOM så tröttnar jag igen..

Idag är en sån dag då jag nästan har längtat efter att få skriva ett inlägg. Men samtidigt kände jag att jag skrev ju ett inlägg här om dagen att "jag tar en bloggpaus" så då kan jag ju inte skriva nu(?). Men sen tänkte jag so what? Det är ju när man känner för det man ska blogga, det är ju oftast då inläggen blir som bäst. Eller hur?!

Madddy


~ bloggpaus

Det här funkar bara inte, det är över en vecka sen jag uppdaterade senast. Så jag tar en bloggpaus nu tills jag känner att jag har tid, lust och ork på riktigt, och inte bara några få inlägg per vecka. Utan tills jag är tillbaka helt igen, med mycket uppdateringar, som jag faktiskt hade ett tag! Kanske lite sent att skriva nu "att jag tar en bloggpaus". Men det är bättre att skriva det nu än aldrig... Men allt är inte som det ska just nu.

-"Så jag återkommer förhoppningsvis med nya krafter, ny inspiration och en ny fräch design!"

Soo long!


I morgon är man tillbaka till det vanliga

Nu börjar jag få den där klumpen i magen.. Pga att skolan börjar i morgon. Det som har varit så skönt med lov, varför kan inte lovet fortsätta föralltid? - Eller ne, kanske inte. Då skulle man nog tröttna på det också. Fast ska jag vara helt ärlig så jobbar JAG hällre än att gå i skolan. Det är ju kul att träffa klassen och allt såntdär, absolut!  Men dom kan man ju träffa utanför skolan också...

Slut pratat om skolan... Igår hade vi grillkväll hemma hos August. En riktigt mysig kväll blev det med en hel del folk. Dock glömde jag kameran. Men tog några bilder lite här och där med mobilen. Kanske inte världens bästa bilder. Men det är ju bättre det än inga alls. För det är ju synd att inte ha några bilder alls när man vill minnas tillbaka till kvällen.

Nu har jag börjat blivit såhär dåligt här på bloggen igen. Men nu sista dagarna på sommarlovet kanske ni förstår mig?! - Då finns det andra saker jag vill göra än att sitta framför datorn...


Dötts-olycka tre timmar senare!

I tisdags var det grillning vid Åsby med massa folk, och efter det fick dom för sig att åka till Vingåker och åka runt oh styla lite. Men vi var tre traktorer som åkte, och jag var med dem som åkte i mitten. När traktorn framför helt plötsligt sätter på varnings blinkersen och bromsar, vi hann bromsa ganska bra. Men jag och Isabell som satt i "baksätet" kollade bakåt på bilen bakom, när vi hör broms ljud. Trodde verkeligen att dem skulle åka in i oss. Alla kliver ur traktorerna för att kolla vad som hänt. Då har den första bilen fått punka. Så det var bara att sitta där och vänta, på en död liten väg. Medans Axel och Johan fick åka hem till Axel och hämta nytt däck och en domkraft. Punka klockan 01:00 mitt ute i ingenstans (kändes det som) det gillar vi, haha.

När dom väl hade bytt däck, så åkte vi som det var tänkt runt i Vingåker. Där det var jätte dött. Så vi började dra oss hemåt.. Vi åkte efter en väg som heter 52an, tre timmar efter att vi hade åkt där hände en dötts-olycka. En personbil krockade med lastbil. Så vi kanske hade tur ändå!

det döda däcket
syns inte så bra på bilden. Men det var ganska punkat.

Grymt bra kväll

Oj, nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Men det har verkeligen bara varit fullfart i slutet av hela veckan. Först Grönan, sen Berts Bravader och sen Pålsboda, tror faktiskt jag redan har sagt dom grejerna.

Men i Lördags blev det Pålsboda för hela slanten. Var riktigt kul. Blev en hel del dansande oh sånt där. Tyvärr skulle tydligen Björn Rosenström vara där i typ 45 min. Och vi kom in efter en halv timme så vi hann inte lyssna så mycket på han, eller jo, för det hördes jätte bra på parkeringen. Men vi hann ju inte se han så mycket, men därimot fick jag en autograt på vardera arm. Som faktiskt fortfarande sitter kvar ser jag. Jag vet inte vad klockan var där traktorerna började rulla hemåt igen, men kunde hon ha vart nångång runt halv två (?). Efter det så tog jag Söder, Markus och Sanna en sväng till Göksholm och kollade på det nya vindkraftvärket, haha mitt i natten sådär. Sen vidare upp till kiosken ett tag, och sen skjusade vi hem Markus, och då åkte vi hem till Söder en sväng och sen kom vi hem till Sanna runt fyra. Grymt bra kväll! 

Idag åkte även min älskade Sadde till Gotland. Kommer sakna henne hur mycket som helst. Men hon kommer ju hem på Lördag igen, tror jag, om det inte var Fredag (?). Så hon är ju itne borta så länge. Men sen börjar ju skolan på Måndag. Så kommer nog inte hinna träffa henne innan skolan börjar.

På tal om skolan. Jag är verkeligen extremt otaggad till skolan. Inte konstigt för att vara jag, eftersom jag alltid har varit en skol-hatare. Redan efter första dagen på lekis kom jag hem till mamma och sa - mamma, jag vill bli pensionär!
Haha, så ja. Redan från första början har jag alltid tyckt det varit tråkigt, och väljer skolan sist. Men det måste nog bli ändringar på det nu. Som tur är så är ju inte nationella proven denna termin utan efter jul..

Jaja nog pratat om skolan. Ska inte tänka på skolan nu, utan ta vara på sista veckan istället. Men inte så jätte lätt, eftersom jag har åkt på en dunder förkylning som aldrig värkar släppa. Och min röst värkar inte häller vilja komma tillbaka i första taget.



haha, hittade en gammal bild på mig och August när vi var i sälen,
i vintras, haha och på bilden har vi bytt jacka ;)


Gröna Lund med bästa

Igår blev det Gröna lunde med Sanna. Det var riktigt kul. Även fast det var stekande sol och mycket folk - enligt oss själva. För egentligen var det bara som max 30 minters kö. Och det kan vara mycket mycket värre. En till grej som dock också var väldigt tråkigt var att den nya Insine (stavning?) gick lagom sönder när vi skulle åka den. Så det var några som hade suttit helt på sniskan och några andra hade tur som fastnade vanligt. Haha tänk om det hade varit vi. Tyvärr hann dom aldrig laga den innan vi skulle åka hem. Så vi fick aldrig åka den. Men vi gick spökhuset, men det var faktiskt en liten besvikelse. För det var inte lika läskigt som sist. För sist hade dom mer riktiga gubbar som gick runt. Nu hade dom mest i början. Egentligen gjorde det inte mig nånting. För jag tycker det är lika läskigt ändå. Sanna, hon gick mest runt och garvade hela tiden, medans jag själv som gick bakom mamma (som också var med, och även Sannas mamma, hennes mamma och hennes syster, och hennes systers kompis Linneá) helt ihop böjd. För att jag skulle se ut som ett litet barn, tänkte att dom kanske inte håller på och tar på mig och skrämmer mig lika mycket då, smart Madde!

Idag blev det Berts Bravader med August, hans mamma och min mamma. Den var riktigt bra, absolut sevärd. Så nu tycker jag att alla ska ta sig till Örebro i morgon och kolla på den sista föreställningen. Bäst var ju självklart Adam och Olle...

Nä nu ska jag sova.. För i morgon blir det Pålsboda. Godnatt.


Min bror har världens coolaste cykel

min brors cykel
Ni måste nästan hålla med om att den är cool. Synd bara att den är omöjlig att cykla på. Eller aa, min brors mellersta barn Emil kan ju det. Men inte jag. För det finns lixom ingen balans på cykeln. Men jag ska lära mig cykla på den!

Igår kväll åkte jag och mamma hem till min bror. Vi åt pizza oh sådär. Och sen blev det en hel del mys med deras kanin unge som bara är några veckor gammal. Jätte söt var den. Men den var väldigt stor i kroppen. Trots att den bara var några veckor gammal så var den redan lika stor som en full vuxen dvärg vädur. Jag trodde först att dom hade köpt den som "vuxen". Men det ska bli en sån här baota kanin. Hehe ungefär som jag hade förut, kanske lite större...

Slänger upp lite mer bilder från när vi var hos bror igår

wilma,
Min brors yngsta barn, Wilma. Världens goaste unge!
wilma
sötis ungen igen
min gammla cykel
haha min gammla cykel som jag hade, för många många år sen. Och nu
mera har min brors äldsta barn Ebba den.
emil
den jätte coola cykeln och min brors mellan barn, Emil!
stampe
och till slut kaninungen Stampe!


Nu börjar det kännas i ögonen!

Nu börjar det kännas som om hela ögonen bara hänger på mig. Är verkeligen jätte trött. Har varit hos min bror hela kvällen. Så det har varit ett riktigt liv hela kvällen. - Gosa med deras kaninunge dom precis har fått hem, även en hel del gos med hans minsta barn Wilma, lackade en cykel, och satte på lite style grejer på Julles (min bror) bil.

Nä sova var det, godnatt!


Stenar = sälar??!!

När mamma och jag var på Öland så var vi längst ner på hela Öland. Och gick 197 trappsteg upp i en fyr som heter "långe Jan". Väl där uppe så gick jag runt uppe på fyrens "uteplats" och fottade lite här och där. Det gick snack om där uppe att det låg sälar en bit bort på några stenar. Varken mamma eller jag hade ju nån kikare så vi stod där och försökte se om vi såg nån säl. Och det gjorde vi, två stycken. Som man fick ansträga sig så det fick heta duga för att se med bara ögonen. Men vi såg dom. Och jag zoomade in med min kamera på dem för att ta kort på dom få sälarna vi hade lyckats fått syn på.

Här har ni bilden på dom två sälarna jag och mamma lyckades få syn på.
dom två sälarna vi såg
En bit bort från dom två sälarna var det massvis med stenar. Jag tänkte att det kunde bli ett väldigt fint kort på havet och sen stenarna. Men jag tänkte, det kanske är för långt bort, och att jag kanske måste zooma för mycket så det ska synas, och då kommer nog inte kortet bli så bra. Men det struntade jag i jag zoomade in lite på stenarna och tog lite kort...

..Igår kom jag på att jag skulle ladda över bilderna från Öland till datorn. När jag sen satt och kollade igenom alla bilderna, och när jag kollade på bilderna på stenarna som jag tog uppe från Långe Jan, så märkte jag det här!
sälar
sälar

Ser ni samma sak som jag såg?! Stenarna som jag zoomade in på visade sig att det var ju inte bara stenar där, utan även en hel del knubbiga sälar!


Bilder från Öland!






Långe Jan!
jag
jag

solnedgången från resturangen brevid stugan
jag
jag
stranden
Långe Erik
Långe Erik
Långe Erik
haha nån kul grej
haha nån kul grej

Haha nu fick ni lite bilder att kolla på. Bilderna har jag tagit på lite
 olika platser på Öland. Och alla bilder är oredigerade!

Nu ska jag bli mer uppdaterad!

Goddag!

Nu ska jag försöka komma tillbaka till bloggandet igen. Var ju riktigt duktig ett tag där med bloggen. Men den senaste tiden har jag inte haft ork till nånting. Men jag tänkte att jag skulle försöka vara lika uppdaterad med bloggen som jag var förut.



Helgen har varit kanon för min del. Var på sverige träffen i lördags. Med mycket bra folk. Så inget kunde ju gå fel på den kvällen. Och det gjorde det inte häller. På kvällen sen fick jag skjus till Odensbacken eftersom jag skulle sova hos August, för att vi hade våran ett års dag igår..

Igår (på våran 1årsdag) åkte jag och August in till stan och käkade på Hellas. Och sen åkte vi hem till mig och var här en stund. Tills August skulle med bussen hem. Så hela helgen har varit kanon, även fast den har varit upp och ner!


1 år idag!

<3
1 år idag, andra august tvåtusenåtta! <3


RSS 2.0